ElaSound

In een wereld waar technologie de manier waarop we leven en communiceren bepaalt, neemt ElaSound de stap voorbij de beperkingen van de traditionele beeldschermen en laat ons nieuwe manieren ontdekken om te interageren en onze eigen unieke muzikale ervaring te creëren.

Over mijn Masterproef

Ik heb mijn masterproef gewijd aan het onderzoeken van de mogelijkheden van elastische, vervormbare displays. Door te focussen op de creatie van een driedimensionale interface, heb ik een laagdrempelige, speelse muziektool ontwikkeld die gebruikers in staat stelt te experimenteren met muziek op manieren die tot nu toe ondenkbaar waren.

Uitdagingen & Innovaties

Vervormbare interfaces waren niet zonder uitdagingen. Vanwege beperkingen in de trackingresolutie was het detecteren van bewegingen en interacties op een elastisch display complex. Echter, met creativiteit en toewijding, is het gelukt om dit probleem te overwinnen en een bruikbare oplossing te bieden.

Iteratief Ontwerpproces

Het ElaSound-project was gebaseerd op een iteratief ontwerpbenadering, met de Research Through Design-methode als basis. Drie interactieve prototypes werden ontworpen, getest en verbeterd door middel van gemodereerde gebruikerstests en participerende observatie. Dit resulteerde in vijf nieuwe manieren van interactie op het elastische display.

ElaSound: Finale Prototype

ElaSound, de laatste van de drie iteraties, maakt gebruik van vier van de vijf interactiemethoden, waardoor gebruikers op een toegankelijke en speelse manier muziek kunnen ontdekken. Met behulp van de push-, select-, rotate- en expand-functies kunnen gebruikers muzikale vierkanten manipuleren en transformeren om een unieke muzikale ervaring te creëren.