Varel Security, Radicaal Digitaal

Aangewaaid als de nieuwe marketeer van Varel Security, vond ik mezelf in het oog van een digitale storm. Lees verder en ontdek hoe we samen de golven trotseerden.

De Uitdaging

Toen ik 2,5 jaar geleden bij Varel Security begon, bevonden we ons op een cruciaal punt. In een snel groeiende organisatie en een steeds veranderende markt, was het duidelijk dat digitale transformatie een absolute prioriteit was. Met een explosieve groei van 50 naar 120 medewerkers binnen 2,5 jaar, was de nood aan een interne marketeer die de sector begrijpt en snel kon reageren op veranderingen, nog nooit zo groot. That’s where I came in! 

De uitdaging? Onze online aanwezigheid transformeren en Varel Security positioneren als dé autoriteit in de elektronische beveiligingsmarkt. We wilden een krachtig merk neerzetten dat niet alleen beveiligingsdiensten aanbiedt, maar ook online uitblinkt in vertrouwen, kwaliteit en innovatie. 

Radicaal Digitaal

Hoe creëer je een duurzaam en effectief digitaal verhaal? Wat is er nodig om die sprong naar het radicaal digitaal te maken? Een duurzaam digitaal verhaal begint bij het leggen van sterke fundamenten. We hebben de visie van onze organisatie nauwkeurig vertaald naar een digitale strategie

Contentrevolutie: becoming Thought Leader

Bij Varel security wilden we uitgroeien tot de thought leader van de elektronische beveiliging. Hoe we dat hebben gedaan? Met een explosieve mix van boeiende content, sprankelende blogs en slimme SEO-strategieën.

Ons contentplan was als een vriendelijke wind in de zeilen van deze reis. We deelden niet alleen onze gerealiseerde projecten, maar ook de verhalen van onze gepassioneerde teamleden. Onze blogs waren geen saaie technische verhandelingen, maar levendige en informatieve verhalen die mensen aanspraken en inzichten gaven waar ze echt iets aan hadden.

Maar daar stopte onze aanpak niet. We deden ons best om onze content zichtbaar te maken in de jungle van zoekmachines, zodat mensen ons zonder veel moeite konden vinden. Door het gebruiken van slimme SEO-technieken wisten we een gestage stroom van geïnteresseerde bezoekers naar onze website te leiden.

Advertentiecampagnes: van goed naar geweldig

Terwijl we aan het jongleren waren met onze contentplanning, vonden we ook de tijd om onze digitale reclamestrategieën op te frissen. Ons doel? Geen wereldheerschappij, gewoon ons bereik opkrikken. En dat deden we met succes, door gebruik te maken van geavanceerde targeting op platforms zoals Google Ads en Facebook Ads. Dit resulteerde in een merkbare toename van onze zichtbaarheid en conversies.

Ondertussen speelden we Sherlock Holmes met onze data-analysetools, zoals Google Analytics. We konden diepgaande inzichten verwerven in het gedrag van onze doelgroep, waardoor we konden ontdekken welke advertenties de meeste aandacht trokken. Op basis van deze informatie pasten we onze strategieën aan en experimenteerden we met verschillende soorten content, van video’s en blogs tot infographics.

Hubspot Integratie: een game-changer

Mijn bijdrage aan de integratie van HubSpot verbeterde onze marketing, stroomlijnde activiteiten, en zorgde voor efficiënt beheer van klantinteracties en nauwkeurige opvolging van leads. Dit resulteerde in gepersonaliseerde communicatie en gestructureerde begeleiding van leads door het verkoopproces.

Een fris digitaal gezicht

De volgende prioriteit? Een geheel nieuwe website. Voor deze belangrijke missie hebben we de krachten gebundeld met onze partner, Yappa. Samen hebben we een prachtige, gebruiksvriendelijke website tot leven gebracht. Met een strak en modern ontwerp, gecombineerd met intuïtieve navigatie en heldere call-to-actions, maakten we het bezoekers gemakkelijk om de informatie te vinden die ze zochten.

Het bouwen van de website was echter slechts het begin. We zorgden ervoor dat de site geoptimaliseerd was voor zoekmachines, zodat potentiële klanten ons gemakkelijk konden vinden. Door het implementeren van SEO-technieken, zoals het optimaliseren van meta-tags, het verbeteren van de laadsnelheid en het creëren van relevante content, stegen we in de zoekresultaten en genereerden we meer organisch verkeer.

Daarnaast integreerden we ook lead capture-formulieren op strategische plaatsen op de website. Hierdoor konden we waardevolle informatie verzamelen van geïnteresseerde bezoekers en hen opvolgen met gerichte marketingcampagnes.

Resultaten: Skyrocketing naar Digitaal Succes

De oogst? Spectaculair! Bezoekers, conversies en organisch verkeer schoten de lucht in. En dan hebben we het nog niet over de offerteaanvragen.

In 2021? Een knappe stijging van 29%, met een B2B-groei die de grafieken deed kraken. En 2022? Nog straffer! Een sprong van 34% in offerteaanvragen, met een B2C groei die alle verwachtingen overtrof.

Die successen maken ons trots. Maar we blijven dromen en verlangen naar meer. Met onze ogen strak op de toekomst gericht, blijven we ons inzetten om onze digitale aanwezigheid te versterken.

Bij Varel Security zijn we vastberaden digitaal radicaal te zijn. Onze digitale transformatie – van boeiende content tot geoptimaliseerde advertenties en een blinkend nieuwe website – bewijst dat we klaar zijn om de snel veranderende digitale wereld te omarmen.

2021

totaal offerte aanvragen
+ 0 %
B2C offerte aanvragen
+ 0 %
B2B offerte aanvragen
+ 0 %

2022

totaal offerte aanvragen
+ 0 %
B2C offerte aanvragen
+ 0 %
B2B offerte aanvragen
+ 0 %

Meer projecten

webnugoed

PEETERS & ZONEN

Marketing & WEBDESIGn

ELASOUND

MASTERPROEF OVER 3D-DISPLAYS